xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> Yksinhuoltajan päiväkirja - Yksinhuoltajan päiväkirja
Oppikirjaesimerkki tukiverkkojen toimivuudesta
Anita Kaukokari
19.02.2007
Raskaus tuli täydellisenä yllätyksenä enkä siihen aikaan ollut vakituisessa suhteessa. Kuitenkin, jo ennen kuin tein raskaustestin, tiesin että pidän lapsen. Tiesin myös, että helppoa ei tulisi olemaan ilman kumppania, mutta luotin kykyyni etsiä turvaverkkoja itselleni ja lapselleni.
Lue lisää...
 
Opiskeleva yksinhuoltaja
Satu Koponen
12.02.2007
Perheellisenä opiskelijana olen oikeutettu yleiseen asumistukeen, mikä onkin ainoa myönnytys, mitä Kela perheellisille opiskelijoille myöntää. Opintotuki on samankokoinen meille perheen ainoille aikuisille kuin vasta kotoaan muuttaneille kaksikymppisille.
Lue lisää...
 
Lisää tukea yksinhuoltajien arkeen!
Sirkku Ingervo
12.02.2007
Kahden lapsen yhteishuoltajaäitinä, erityisopettajana ja kaupunginvaltuutettuna minusta tärkeintä on hyvä arki. Siihen kuuluu perheen ja työn yhdistäminen, kohtuuhintaiset hoito- ja asumisvaihtoehdot sekä riittävä toimeentulo.
Lue lisää...
 
Yrittäjyys, äitiys ja toimeentulo eivät sovi samaan keittoon
Susanna Salokannel
12.02.2007
Yhteiskunnalla on mielenkiintoinen asenne uusperheisiin. Puolisoita verotetaan kuin toisilleen tuntemattomia sinkkuja, työttömyysturva on kuitenkin ansiosidonnainen.
Lue lisää...
 
Joskus tuntuu, että yksinhuoltajalla on suuremmat paineet onnistua
Yksinhuoltaja Tampereelta
12.02.2007
Tukiviidakko oli aikamoista papereiden kanssa sähläämistä ja myös tulojen pilkkoontuminen viiteen eri tukeen ja myös viiteen eri maksupäivään ei tehnyt elämästä mitenkään erityisen helppoa ja joustavaa.

Lue lisää...
 
Väsynyt äiti tarvitsee apua ja tukea
Hanna-Kaisa Sulavuori
12.02.2007
Kodinhoitaja tuli kerran viikossa luonamme käymään ja lasta hoitamaan siksi aikaa, että kävin itse asioilla. Lastensuojelun kautta järjestyi vuokravelkojen selvittely ja toimeentulotuki.
Lue lisää...
 
Nyt tuntuu, että olen voiton puolella
Nimimerkki
12.02.2007
Yllätyksekseni minulle jäi sata euroa vähemmän käteen kuin 842 euroa pienemmällä palkalla. Menetin 340 euron asumistuen, päivähoitomaksuksi määrättiin paria senttiä vajaa n. 290 euroa ja veroprosenttini nousi huomattavasti.
Lue lisää...