xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> Yksinhuoltajan päiväkirja - Yksinhuoltajan päiväkirja
Oppikirjaesimerkki tukiverkkojen toimivuudesta
Anita Kaukokari
19.02.2007
Raskaus tuli täydellisenä yllätyksenä enkä siihen aikaan ollut vakituisessa suhteessa. Kuitenkin, jo ennen kuin tein raskaustestin, tiesin että pidän lapsen. Tiesin myös, että helppoa ei tulisi olemaan ilman kumppania, mutta luotin kykyyni etsiä turvaverkkoja itselleni ja lapselleni.
Lue lisää...
 
Nokkeluutta ja itsepäisyyttä
Eve Mantu
12.02.2007
Nokkeluutta on myös se, että kävelen työmatkat. Liikuntaharrastuksiin ei ole tällä hetkellä aikaa eikä rahaa.
Lue lisää...
 
Jäädäänkö henkiin?
Leila Mäkelä
12.02.2007
Tilanne on kärjistynyt nyt, kun murrosikä alkoi – siis tyttärellä. Minä pääsin jo sanomasta, että olen selvinnyt hänen kansaan helpolla. Mutta ihan liian aikaisin päästin sen suustani. Nyt olemme elämänvaiheessa, jossa ainoa tavoite on, että selviämme sen läpi hengissä ja jotenkin eheinä.
Lue lisää...
 
Opiskeleva yksinhuoltaja
Satu Koponen
12.02.2007
Perheellisenä opiskelijana olen oikeutettu yleiseen asumistukeen, mikä onkin ainoa myönnytys, mitä Kela perheellisille opiskelijoille myöntää. Opintotuki on samankokoinen meille perheen ainoille aikuisille kuin vasta kotoaan muuttaneille kaksikymppisille.
Lue lisää...
 
Joskus tuntuu, että yksinhuoltajalla on suuremmat paineet onnistua
Yksinhuoltaja Tampereelta
12.02.2007
Tukiviidakko oli aikamoista papereiden kanssa sähläämistä ja myös tulojen pilkkoontuminen viiteen eri tukeen ja myös viiteen eri maksupäivään ei tehnyt elämästä mitenkään erityisen helppoa ja joustavaa.

Lue lisää...
 
Väsynyt äiti tarvitsee apua ja tukea
Hanna-Kaisa Sulavuori
12.02.2007
Kodinhoitaja tuli kerran viikossa luonamme käymään ja lasta hoitamaan siksi aikaa, että kävin itse asioilla. Lastensuojelun kautta järjestyi vuokravelkojen selvittely ja toimeentulotuki.
Lue lisää...