xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> Elatusvelvollisuus, vastuuta vai kiusantekoa - Yksinhuoltajan päiväkirja keskustelualue - Yksinhuoltajan päiväkirja

Yksinhuoltajan päiväkirja keskustelualue

 
iina
Käyttäjä
Viestejä: 4
graphgraph
 
Elatusvelvollisuus, vastuuta vai kiusantekoa - 26.02.07 06:08 Yksinhuoltajana vimeiset 15 vuotta olen ollut. Elatusvelvollinen, isä, ei alkuun edes suostunut tapaamaan lapsia. Pakotettuna otti luokseen, itseasiassa äidilleen.. Jälkeenpäin olen harmitellut, miksi siihen rumbaan lähdin, pakotin tapaamaan, ajoin lasteni etuja. Niillä on oikeus isäänkin.

Elatusmaksuksi on kauan sitten määrätty 50 euroa / lapsi.
Minä olen hiljaa tähän tyytynyt, ex kun sattumoisin on todella sadistinen, luonnehäiriöinen henkilö (narsistinen luonnehäiriö, psykopatia). Tiesin jo vuosia sitten el.maksun olevan hänen tuloihinsa nähden liian pieni, tiesin senkin, että piina ja kidutus alkaa välittömästi, kun asia nostetaan esille.
Vuosia kulua, minä vahvistuin entisestään. Nyt olen rohkaistunut lastenvalvojalle ja elatusmaksuihin haetaan muutosta. On kuulemma täysin selvä asia, että korotus niihin tulee, koska herralla on ansiotuloja sen verran ettei tuo 50 euroa tosiaan riitä.

Ja se kidutushan ja uhkailu alkoi jo. Kun hänhän ei maksa mitään ja lässyn lässyn.. Täydellinen isä kun on ja tunnollisesti huolehtii lapsistaan, bull shit!

Mikä siinä oman lapsen elatukseen osallistumisessa on niin vastenmielistä?
Todella monelta olen kuullut ne samat veisut siitä, kuinka se katala yh ryyppää kaikki rahat, kulkee muotivaatteissa jne.. Ettei sille tarvis rahaa antaa senttiäkään. Ja kun yhteiskunta antaa yh:lle niiiin paljon rahaa, oikein ovista ja ikkunoista syydetään päivittäin ja tonnikaupalla.
Ja sama virsi jatkuu tosi monella: kun mielummin kuin niitä elatusmaksuja makselisi ottaisi lapsen kokonaan luokseen. Miksi sekin vaihtoehto tulee vasta silloin mieleen kun tulee rahasta puhe?

Eikö oman lapsen hyvinvointi merkitse mitään?

Meillä tilanne esimerkiksi se, että lasten isä vakituisessa työsuhteessa ollut jo vuosikausia, minä pätkätyöläisenä "tarvittaessa toimeentulevana". Isä ei osta lapsilleen koskaan mitään. Minä huolehdin kaikesta mahdollisesta. Isä kyllä mielellään kertoo kuinka maksaa suuria summia elatuksesta jne..No, jos se 50 euroa on hänelle paljon niin sitten on.

Josko joku omalta osaltaan tahtoisi tähän vuodatukseen vastata?
Miksi omastaan ei ole valmis huolehtimaan elatusavun merkeissä? Mikä on kohtuullista?
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.

    Aiheet Kirjoittaja Päivä
  emo
Elatusvelvollisuus, vastuuta vai kiusantekoa
iina 26.02.07 06:08