xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> yksinhuoltajanpaivakirja.net –sivusto julki - Yksinhuoltajan päiväkirja keskustelualue - Yksinhuoltajan päiväkirja

Yksinhuoltajan päiväkirja keskustelualue

 
ylläpitäjä
Moderaattori
Viestejä: 2
graphgraph
 
yksinhuoltajanpaivakirja.net –sivusto julki - 13.02.07 15:33 Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi 13.2.2007


yksinhuoltajanpaivakirja.net –sivusto julki
- Yhden vanhemman perheiden arki esiin päiväkirjojen muodossa


Yksinhuoltajan päiväkirja – sivusto koostuu kansanedustaja Anni Sinnemäen keräämistä päiväkirjamaisista teksteistä, jotka kertovat arjesta ja vanhemmuuden iloista ja haasteista. Kirjoittajina on tavallisia vanhempia eri puolilta Suomea sekä poliitikkoja yli puoluerajojen.

Sivuston tavoitteena on herättää keskustelua ja vaikuttaa siihen, että yhden vanhemman perheiden asemaan tartutaan vaalien jälkeen. Yhden vanhemman perheistä jo joka neljäs elää köyhyysrajan alapuolella. Kirjoituksista näkyy hyvin se tosiasia, että yksinhuoltajille työn ja sosiaaliturvan yhdistäminen on vaikeaa. Monet kirjoittajista käyvät töissä, vaikka se ei aina juurikaan lisää perheen tuloja.

”Seuraavan hallituksen tulee asettaa tavoitteekseen lapsiköyhyyden poistaminen Suomesta. Tätä tavoitetta ei voida saavuttaa, ellei myös yksinhuoltajien asemaa pystytä parantamaan”, Anni Sinnemäki toteaa.

Anni Sinnemäki on ajanut yhden vanhemman perheiden asiaa ja ehdottanut mm. elatustuen korottamista. Hän toivoo, että päättäjät ja eduskuntavaaliehdokkaat perehtyvät nyt vaalien alla yhden vanhemman perheiden tilanteeseen. Sivustolle on koottu tilastotietoa ja laaja kokoelma järjestöjen ja kansanedustajien tekemiä aloitteita, jotka ovat yhdessä henkilökohtaisten kirjoitusten kanssa hyvä johdatus yksinhuoltajaperheiden asemaan.

”Politiikassa joutuu usein miettimään, mikä tapa puhua antaa tarpeeksi monipuolisen kuvan jostakin aiheesta. Pelkästään tilastoihin, keskimääräisyyksiin ja tulonsiirtoihin tutustuminen ei anna riittävää käsitystä ihmisten erilaisista elämäntilanteista. Siksi halusin koota sivustolle kirjoituksia niiltä ihmisiltä, joiden arkista elämää nämä asiat ovat”, Sinnemäki kertoo.


Lisätietoja:
Anni Sinnemäki puh. 050 511 3166
/
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.

    Aiheet Kirjoittaja Päivä
  thread link
yksinhuoltajanpaivakirja.net –sivusto julki
ylläpitäjä 13.02.07 15:33