xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> Väestöliiton ehdotuksia - Yksinhuoltajan päiväkirja keskustelualue - Yksinhuoltajan päiväkirja

Yksinhuoltajan päiväkirja keskustelualue

 
iina
Käyttäjä
Viestejä: 4
graphgraph
 
Vs:Väestöliiton ehdotuksia - 10.03.07 04:40 Tarpeeseen nuo korotukset todellakin tulisivat, jos niihin päädyttäisiin.
Jopa kelan peruspvärahalla elävälle yksinhuoltajalle lapsineen korotukset toisivat elämään tarvittavaa laatua -> ruokakaupassa käyntiin sisältöä!
Ja kun ajatellaan esimerkiksi toimeentulotukea, sehän lasketaan kaikille samalla lailla: tulot yhteen ja niistä menot pois..Ei saa yh:t mitään lisiä.
Ei sillä, ettäkö yhteiskunnan pitäisi maksaa toisille valinnoista, voihan yksinhuoltajuus olla valittu omasta tahdostakin. Mutta auttaisivathan tuollaiset korotukset elämässä eteenpäin.

Meillä esimerkiksi tällä hetkellä tilanne sellainen, etten saanut tammi,-enkä helmikuussa tyt.pvärahaa (Kelassa vaihteeksi jonoa..), kun ne viimein maalisk. alkuun tulivat molemmat, laskettiin ne maaliskuun tuloksi toimeentulotukea hakiessa. Enkä saanut tietenkään tukea. Tammi-ja helmikuun rästiin jääneitä laskuja (mm. sähkön tasaus 275 euroa) ja velkoja kavereille jotka pahimpaan hätään lainasivat maksettuaan, ei pahemmin jäänyt maaliskuullekaan rahaa.
Nooh, teini-ikäinen toivoo (yrittää vaatia) uusia kenkiä ja talvitakkia, itseä itkettää kun joka kerta joutuu sanomaan, ettei ole rahaa.. Kun saisi ne kengät ostettua, toinen kuitenkin ne tarvitsee (itse siinä onnellisessa asemassa, että ystävä on shop-a-holic ja tänään viimeksi sain 3 kengät häneltä).
Korotukset, nuo pienetkin, toisivat totisesti tarvittavaa helpotusta köyhien arkeen.
Kun todella köyhäksi tässä kai itsensa ja pienen perheensä saa laskea..
(ja lasten isän 50 euron elatusmaksukin tarkistettiin ja on työssäkäyvältä, omistusasunnossa asuvalta mieheltä riittävä.. Mikäs se summa olikaan, mikä laskennallisesti menee yhteen lapseen kuussa, yli 500 euroa.. Kärjistetysti laskettuna siis minun, työttömän osuus siitä on yli 450 euroa..)
  | | Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.

    Aiheet Kirjoittaja Päivä
  thread link
Väestöliiton ehdotuksia
Johanna 08.03.07 20:31
  thread link
thread linkthread link Vs:Väestöliiton ehdotuksia
iina 10.03.07 04:40