https://www.mikinl.info купить Locerin.
Esipuhe
 
Tervetuloa yksinhuoltajanpaivakirja.net sivustolle
13.02.2007
Anni Sinnemäkisinnemaki_thumb.jpg Детальное описание ReCardio здесь.

Näillä sivuilla ihmiset kertovat omasta elämästään. Välillä kirjoitukset ovat jännittäviä, joskus niissä on surullisia kohtia. Lohdullista on, että kaikista kumpuaa tunne vanhemmuuden ihanuudesta. Tekstejä ovat kirjoittaneet hyvin erilaiset ihmiset: totaaliyksinhuoltajat, jotka ovat aina huolehtineet lapsistaan yksin, yhteishuoltajat ja etävanhemmat.

Kirjoitukset ovat tarpeellista luettavaa poliitikolle. Niiden avulla saa käsityksen siitä, miten yhteiskunta voisi toimia yksinhuoltajien kannalta nykyistä paremmin. Yhden vanhemman perheiden tilanne on minulle tärkeä aihe politiikassa. Lapsiperheiden köyhyys on pahentunut viime vuosina. Näin ei minusta pitäisi olla. Olen ollut mukana esittämässä elatustuen korottamista, puhunut yksinhuoltajista, tutkinut tilastoja ja pohtinut vaikeita kysymyksiä työn ja perheen yhteensovittamisesta.

Politiikassa joutuu usein miettimään, mikä tapa puhua asioista antaisi tarpeeksi monipuolisen kuvan jostakin aiheesta. Pelkästään tilastoihin, keskimääräisyyksiin ja tulonsiirtoihin tutustuminen ei anna riittävää käsitystä ihmisten erilaisista elämäntilanteista. Siksi halusin pyytää kirjoituksia niiltä, joiden arkista elämää nämä asiat ovat. Kirjoitukset on koottu loppusyksyn ja alkuvuoden aikana tuttavien ja sähköpostilistojen kautta. Oman kirjoituksensa voi edelleen lähettää ja se lisätään sivustolle.

Kirjoituksista näkyy se tosiasia, että yksinhuoltajille työn ja sosiaaliturvan yhdistäminen on vaikeaa. Monet kirjoittajista ovat tehneet töitä tilanteessa, jossa työtuloista ei jää käteen yhtään enempää kuin työtä tekemättä.

Myös mahdollisuus saada apua arjen hankalissa tilanteissa tulee usein esiin. Ja totta kai joillakin yksinhuoltajilla menee taloudellisesti ihan hyvin. Silloin asialliset asenteet yhden vanhemman perheitä kohtaan ovat toivomuslistan kärjessä.

Olen sitä mieltä, että seuraavan hallituksen tulee asettaa tavoitteekseen lapsiköyhyyden poistaminen Suomesta. Tätä tavoitetta ei voida saavuttaa, ellei myös yksinhuoltajien asemaa pystytä parantamaan. Toivon, että näistä sivuista on apua. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun siitä, miten yhden vanhemman perheiden asemaa voidaan parhaiten parantaa.

Kiitän Elina Korhosta ja Johanna Hautakorpea avusta tekstien kanssa, graafikko Katriina Koskista ulkoasusta ja Antti Kekkiä teknisestä toteutuksesta.

Samoin paljon kiitoksia Yksin- ja yhteishuoltajien liitolle kaikesta yhteistyöstä, jota olemme viime vuosien aikana tehneet. Ja lopuksi suurin kiitos niille, jotka ovat kirjoittaneet omasta elämästään. Olen iloinen, että olen saanut lukea nämä tekstit.

Alppilassa 12. helmikuuta 2007
Anni Sinnemäki
Kansanedustaja
www.annisinnemaki.net